Naucz się przyrządzać prosty przepis zainspirowany najlepszymi futrzastymi kompanami z odległej galaktyki.
Nadszedł czas, aby uczcić Ewoki! Futrzaści przyjaciele z leśnego księżyca Endoru są malutcy, ale twardzi i czasami czczą złotego boga. Chociaż ich lojalność może być źle ukierunkowana, są niezłomnymi sojusznikami, zawsze gotowymi do pomocy.
Są mięsożernymi stworzeniami, to przecież nikt nie mówi, że od czasu do czasu nie pozwalają sobie na wegetariańską ucztę. Te sezonowe kieszonki z tofu wypełnione brązowym ryżem wyglądają jak wojownicy wielkości kufla do piwa i są równie smaczne, co zwyczajnie urocze.
Ewok Sushi
Będziesz potrzebował:
- 1 opakowanie woreczków smażonego tofu
- 1 arkusz wodorostów
- 1 plasterek salami
- 2 szklanki brązowego ryżu
- 3 szklanki wody
- 1/4 szklanki octu ryżowego
- 3 łyżki cukru
- 1/2 łyżeczki soli
Krok 1: Wypłucz brązowy ryż, aż woda będzie czysta. Mocz go zimnej wodzie przez 30 minut, a następnie odcedź.
Krok 2: Ryż zalej trzema szklankami wody w dużym rondlu. Doprowadź do wrzenia.
Krok 3: Przykryj i zmniejsz ogień, a następnie gotuj na wolnym ogniu przez 20 minut, aż cała woda zostanie wchłonięta. Zdejmij go z ognia i odstaw na 10 minut. Pozostaw ryż pod przykryciem.
Krok 4: Przenieś ryż do średniej miski i dodaj ocet ryżowy, cukier i sól. Lekko ostudź.
Krok 5: Przygotuj torebki z tofu zgodnie z opisem na opakowaniu.
Krok 6: Rozłóż każdą torebkę i napełnij mieszanką ryżu.
Krok 7: Odetnij rogi po obu stronach woreczka i przepchnij ryż, aby uformować puszyste uszy.
Krok 8: Użyj nożyc kuchennych odcinając środkową część woreczka, tak aby odsłonić obszar który stanie się twarzą.
Krok 9: Potnij i wbij wodorosty w ryż, aby stworzyć z nich oczy i nos, a następnie wytnij mały kawałek salami, który utworzy kształt ust.
Krok 10: Podawaj na kulkach ryżowych.
Yub nub! Twoje Ewok Sushi jest gotowe!
Źródło: starwars,com
Tłumaczenie: Lupus
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Podziel się z nami swoją opinią na temat wpisu!
Niech Moc będzie z Tobą!